ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ LAPTOP

Ανάκτηση δεδομένων από τον φορητό σας υπολογιστή ( laptop )
Πολλές φορές τα αποθηκευμένα δεδομένα στον σκληρό δίσκο του φορητού μας είναι πολύτιμα.Φωτογραφίες, αγαπημένη μουσική, βίντεο ή σημαντικά έγγραφα της δουλειάς.
Τί μπορούμε να κάνουμε όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με μια βλάβη στο σκληρό δίσκο και το ενδεχόμενο απώλειας των αρχείων μας;

Αρχικά πρέπει να εντοπίσουμε το πρόβλημα:

- Δεν μπορείτε να ξεκινήσετε το λειτουργικό σύστημα (Ubuntu, Windows κλπ κλπ)

- Το laptop σας κάνει επανεκκίνηση χωρίς προειδοποίηση

- Λαμβάνετε σφάλματα μετά την εκκίνηση του laptop σας

- Ο σκληρός δίσκος δεν εντοπίζεται στο BIOS

- Ακούγονται μικρά χτυπήματα από τον σκληρό δίσκο
Ενδεχόμενη βλάβη στο σκληρό δίσκο δηλώνουν τα παραπάνω, ωστόσο ενδέχεται να εντοπίζεται σε άλλο τμήμα του laptop η βλάβη και να επηρεάζεται η λειτουργία του σκληρού δίσκου από αυτήν.

Βλάβη στον σκληρό δίσκο

Η βλάβη στον σκληρό δίσκο μπορεί να προκληθεί για πολλούς λόγους όπως εσφαλμένες εγκαταστάσεις, μόλυνση από mallware (ιούς, trojan), από κάποιο χτύπημα του φορητού σας ενώ ο δίσκος βρίσκεται σε λειτουργία κ.α.
anaktisi_dedomenwn_laptop
anaktisi_dedomenwn_service_laptop
Τύποι βλάβης

1. Η βλάβη στον σκληρό δίσκο χωρίζεται σε δύο τύπους α) στη λογική και β) στη μηχανική:

α) Στην περίπτωση της λογικής βλάβης τα πράγματα είναι πιο απλά αφού τα εξαρτήματα της συσκευής δεν έχουν υποστεί ζημιά. Εδώ το πρόβλημα εντοπίζεται στο σύστημα αρχείων με αποτέλεσμα ο σκληρός δίσκος να διαβάζει τα δεδομένα με σφάλματα.
Ωστόσο, εκτός κι αν τα αποθηκευμένα αρχεία έχουν διαγραφεί, τα δεδομένα βρίσκονται ακόμα μέσα στον δίσκο και μπορούν να ανακτηθούν με ευκολία.

β) Στην περίπτωση μηχανικής βλάβης, δηλαδή όταν έχουν καταστραφεί φυσικά τμήματα του σκληρού δίσκου, η ανάκτηση δεδομένων από laptop περιπλέκεται και απαιτείται η χρήση ειδικού εξοπλισμού από έμπειρους ηλεκτρονικούς τεχνικούς.

Από τη στιγμή που εξακριβώνεται το σφάλμα στον σκληρό δίσκο αρχίζει η ανάκτηση δεδομένων από laptopΠροσοχή: ανάκτηση δεδομένων από laptop αποτελεί χρονοβόρα διαδικασία και είναι άγνωστο πόσο θα χρειαστεί να ολοκληρωθεί.

Σε κάποιες περιπτώσεις η ανάκτηση δεδομένων αποτυγχάνει και πιο σπάνια καταστά τον δίσκο εντελώς μη λειτουργικό.
Μηχανή αναζήτησης ελληνικών σελίδων
Image